Nog 2 weken!

klas klein

De collega’s in het noorden zijn al begonnen en die in het midden van Nederland starten volgende week. Wij in het zuiden hebben nog 2 weken vakantie.
Natuurlijk gaan we die laatste vakantieweek al weer beginnen met lokalen inrichten, materialen en lessen voorbereiden en natuurlijk de eerste vergadering.
Echt een tijd om nog eens rustig te kijken naar je  plannen en wat je allemaal wilt verbeteren t.o.v. vorig schooljaar. Want verbetering kan altijd natuurlijk.

Een paar punten waar ik mezelf op ga richten.
Inrichting:
Wij gaan de zand-watertafel  en de bouwhoek nog eens extra goed bekijken. Vooral de inrichting hiervan. Op pinterest komen namelijk heel veel mooie voorbeelden voorbij maar past dit ook in ons lokaal? Is onze bouwhoek groot genoeg?
In de hoeken wil ik bijvoorbeeld ook  hout, stenen en takken toevoegen. Vooral voor de komende herfst altijd een hit.
Schrijfhoek:
Deze bleek afgelopen jaar niet uitdagend genoeg. Daarom dit jaar eens goed nadenken per thema wat we kunnen toevoegen om zelfstandig werken in deze hoek te bevorderen. Vele ideetjes heb ik inmiddels al verzameld op mijn pinterestbord: letters in de kleutergroep.
Spelend leren en observeren:
Dit schooljaar gaan wij verder met de SCOLL-observatielijst. Wij hebben ook onze leerlijn-observatiekaarten maar ik mis nog een individuele observatielijst (digitaal) voor de echte kleuteractiviteiten zoals vouwen, knippen, ontwikkelingsmateriaal en  fijne motoriek. Hier ga ik dus nog naar op zoek of ik ga zelf iets bedenken. Ik heb al wel een lijst  gevonden  waarop ik alle technieken kan afvinken die ik aan bod laat komen. Met ruimte om zelf ideeën toe te voegen.

Genoeg te doen dus.Hebben jullie ook zoveel plannen?

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s