Tips en lesideeën

Een Nieuw schooljaar!

Voor velen van jullie begint de zomervakantie op zijn eind te lopen. Tijd om weer voorzichtig aan school te gaan denken.

Bijvoorbeeld de inrichting van je lokaal? Ga je meteen met themahoeken aan de slag of ga je voor de rust in je lokaal. Voor beiden is wat te zeggen.

Beginnen met een basisindeling van een huishoek en een bouwhoek kan goed werken wanneer je het gedrag van kinderen eerst wil observeren in de groep individueel en tijdens interactie met elkaar. Je hebt dan mooi de tijd om te observeren wat er voor creativiteit en fantasie al uit de kinderen zelf komt en het geeft je ook de gelegenheid om de regels en afspraken van de klas samen goed door te nemen zonder afleidende interessante hoeken.

Na die eerste weken kun je dan natuurlijk los gaan bij je eerste thema. Het werken met themahoeken en betekenisvolle taal is zeker voor leerlingen met taalontwikkelingsstoornissen cruciaal maar is volgens mij ook voor andere kleuters erg belangrijk. Hier kom ik in een ander blog nog wel op terug.

Wij beginnen met het thema vriendjes! We houden de hoeken rustig en besteden vooral veel aandacht aan regels, (werk)afspraken en kennismaking met elkaar.

Kijk voor inspiratie vooral eens rond op mijn speciale yurlspagina’s rondom het kleuteronderwijs of check mijn pinterestbord : Nieuw schooljaar

yurls

Veel inspiratie gewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s